Artiklar om kompositörer

Jag lyckades lova att jag inom två veckor skulle få upp de sex första kompositörsartiklarna – alltså artiklar om specifika kompositörer. Och jag har faktiskt lyckats hålla mitt löfte. Artiklarna om den klassiska musikens främsta tonsättare kommer inte läggas upp i kronologisk ordning, utan jag kommer att hoppa rätt fritt mellan olika epoker beroende på vad som känns passande. Jag har exempelvis ett prov om musik under 2000-talet inom en ganska snar framtid, så jag tänkte, varför inte slå två flugor i en smäll och börja i den änden?!

Följaktligen är det modernistisk dominans i den första samlingen artiklar. Du kan nämligen läsa om Claude Debussy, Igor Stravinskij, Arnold Schönberg – de kanske tre viktigaste tonsättarna för modernismens utveckling inom musiken. Lite romantiskt har det dock blivit också. Richard Wagner, Giacomo Puccini, och Gustav Mahler har nämligen också fått varsin artikel!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *