Artiklar om kompositörer

Jag lyckades lova att jag inom två veckor skulle få upp de sex första kompositörsartiklarna – alltså artiklar om specifika kompositörer. Och jag har faktiskt lyckats hålla mitt löfte. Artiklarna om den klassiska musikens främsta tonsättare kommer inte läggas upp i kronologisk ordning, utan jag kommer att hoppa rätt fritt mellan olika epoker beroende på vad som känns passande. Jag har exempelvis ett prov om musik under 2000-talet inom en ganska snar framtid, så jag tänkte, varför inte slå två flugor i en smäll och börja i den änden?!

Följaktligen är det modernistisk dominans i den första samlingen artiklar. Du kan nämligen läsa om Claude Debussy, Igor Stravinskij, Arnold Schönberg – de kanske tre viktigaste tonsättarna för modernismens utveckling inom musiken. Lite romantiskt har det dock blivit också. Richard Wagner, Giacomo Puccini, och Gustav Mahler har nämligen också fått varsin artikel!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *