Augusti 2014, och vad har hänt?

Vad var det som hände? Bloggaktiviteten minskade drastiskt, ja den rentav dog ut helt och hållet i april förra året. “Sex har blivit tolv” var det senaste bloggföljare fick höra om utvecklingen på Musikhistoria.se. “Tolv har blivit femtiofem” var det däremot ingen som fick veta, men till min glädje talar statistiken om att tiotusentals besökare nog upptäckt det i alla fall.

Sedan förra sommaren finns det artiklar om femtiofem olika tonsättare här på sidan. Samtliga innehåller länkar till Spotifylistor med smakprov på kompositören i frågas oeuvre, och en Youtube-video för den som är lagd åt det hållet.

En läsare rapporterade under våren att vissa Spotifylänkar inte fungerade. Jag har emellertid gått igenom dem och inte hittat några trasiga länkar. Rapportera gärna till mig om du trots detta hittar icke-fungerande länkar (observera att det krävs ett Spotify-konto för att kunna lyssna på spellistorna).

De tonsättare jag valt att skriva om är de jag bedömer som mest namnkunniga, mest inflytelserika, och mest betydande för att den västerländska konstmusiken utvecklats såsom den har gjort. Givetvis är det svårbedömt, så måhända har jag fått fatta vissa beslut efter smak och preferens. Jag läser alla tips som kommer in, och hoppas finna tid att göra sidan större någon gång i framtiden.

Jag har fått till en liten städning och bytt ut ett par videor som plockats bort från Youtube. Det är min förhoppning att Musikhistoria ska locka lika många läsare som under förra läsåret. Och fortsätt gärna med era trevliga och uppmuntrande kommentarer!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *