Musikhistorien i artiklar

Musikhistoria.se har börjat växa! De första artiklarna som publiceras erbjuder överblickar över de olika tidseror som förknippas med den klassiska musiken. Sår här långt har det lagts upp en artikel om Renässansens musik (1450-1600), en om Barockens musik (1600-1750), en om Wienklassicismens musik (1750-1815) och slutligen en om Romantikens musik (1815-1910). Läs gärna artiklarna tillsammans med de Spotifylistor som skapats för dem! Om du inte har Spotify så är det dock ingen fara – flera musikexempel finns inbäddade i artiklarna från Youtube.

Det finns fem huvudsakliga musikepoker, och således återstår bara en. Med största sannolikhet kommer artikeln om Modernismen läggas upp mot slutet av nästa vecka. Därefter kommer artiklar om kompositörer att börja publiceras!

I övrigt har sidan fått en design (inte så dum, eller hur), en startsida med lite innehåll (där du kan bekanta dig lite med sidans visioner), en kontaktsida och en informationssida (som emellertid inte har så mycket innehåll än.

Om ett par veckor bör det ligga uppe ytterligare ett par artiklar av samma sort som de jag länkat till ovan, fast om epoker senare i musikhistorien. Fler uppdateringar kommer!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *